Σώμα Δρομέων L-πίδας

(Blade Runners)
Το λευκό πόδι ξεμύτισε δειλά απ’ τα σκεπάσματα. Πόδι καλογραμμένο, γλυπτικό, με τα μετατάρσια οστά να διαγράφονται σε άψογη διάταξη, τα οστεώδη δάκτυλα να διεκδικούν προσωπικότητα και τη γενναιόδωρα πλασμένη καμάρα να προμηνύει δυνατότητες απογείωσης. Τι τα θες; Κάποιες προϋποθέσεις εν πάσει περιπτώσει, ευοίωνες. Η κνήμη κινήθηκε ακτινωτά, περιγράφοντας ένα τεταρτοκύκλιο και το γόνατο λύγισε στην αναζήτηση του πέλματος για το πάτωμα.

Με την πρώτη επαφή έγινε σαφές, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Αντί για την αναμενόμενη αίσθηση της ηπιότητας της ξύλινης επιφάνειας όλα τα όργανα του σώματος ένιωσαν στη κοινή τους γυμνή θύρα, εκείνη του άκρου ποδός, την απειλή ενός πρωτοφανούς περιβάλλοντος. Θρύψαλα. Αιχμηρά, οχληρά, εχθρικά-θρύψαλα. Το αριστερό μάτι μισάνοιξε για έλεγχο. Θρύψαλα. Ο κόσμος κομμάτια. Σμπαράλια μισοαναγνωρίσιμων προηγούμενων μορφών. Πλέον και στην αποβραδίς ασφαλή κρεβατοκάμαρα. Κι έτσι τίποτα δεν αναχαίτισε τις φωνές, να ξεχυθούν από κάθε φωλιά του κρανίου και να αλώσουν τον κενό χώρο του μέχρι προ τινός κοιμισμένου μυαλού. Φωνές απαιτητικές, μισόλογα, σπαράγματα σκέψεων, ψίθυροι υποσχέσεων, εντολές, ιδέες, απαγορεύσεις, παραινέσεις, μνήμες, αποτυπώματα αισθήσεων, μια οχλοβοή διαγκωνιζόμενων  προτεραιοτήτων παρήγαγε έναν εντεινόμενο θόρυβο, ένα ανοδικά ταλαντούμενο ηχητικό κύμα, ένα σιωπηρά εκκωφαντικό εσωτερικό αποτέλεσμα.

Καπάκι ήρθε ο τρόμος της καταδίωξης. Ήξερε καλά, ότι ένας από τους Δρομείς θα ήταν ήδη στο κατόπι του μυστικού ήχου. Θα είχε ανιχνεύσει την ένδον παραγόμενη βοή και θα πλησίαζε να εξολοθρεύσει τον φορέα της.

Οι Δρομείς της Λεπίδας (στο ευρύ κοινό γνωστοί ως Blade Runners) αποτελούσαν ένα σώμα επίλεκτων διωκτών δημιουργών προσωπικών θορύβων. Θορύβους τύπου Χ-ΠΘ κατά το Σύνταγμα αποτελούσαν οι πρωτότυπες προσωπικές αναμνήσεις, οι εμμονές αλλά και οι δημιουργικές εμπνεύσεις, οι επανερχόμενες καθηλώσεις και οι επιχειρούμενες νοητικές αντιστάσεις, οι επίβουλες διεκδικήσεις νοήματος. Αντίθετα οι κεντρικά παραγόμενοι στοχευμένα παραχθέντες ήχοι-ομπρέλες των συνοικιών και των μονάδων παραγωγής ήταν οι αποδεκτοί και έπρεπε να βρίσκουν δεκτικούς λήπτες των εκπεμπόμενων σημάτων.

(συνεχίστε την ανάγνωση) >Ολόκληρο το κείμενο στον σύνδεσμο

https://technischerbleistift.blogspot.com/2015/02/l.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s